/><figcaption class=wp-element-captionLångströmien talo valmistui pari viikkoa ennen Talvisodan syttymistä 1939

Mäntylän entisellä Lohjantiellä sijainnut tontti siirtyi muurari Kontiolta seppä Långströmin vanhimman pojan Lauri Vilhelm Kallenpoika Långströmin (1903 Vihti) ja hänen vaimonsa Fanny Matilda Henrikintytär o.s. Nurmiston (1908 Vihti) omistukseen.

/><figcaption class=wp-element-captionLauri Långström muurari Kontiolta ostamansa talon portailla. Kuva on ainoa Kontion talosta säilynyt valokuva. Kuva: Veikko Hellen kokoelma

Heidät oli vihitty 1929. Avioliittonsa alkuvuodet he asuivat Laurin vanhempien suuressa talossa Toivolassa. Oma talo tien toiselle puolelle torin laitaan valmistui pari viikkoa ennen talvisodan syttymistä 1939. Perheen tytär Riitta Helena, nyk. Lehto syntyi 1940.

/><figcaption class=wp-element-captionLauri Långströmin upea auto oli kylän ensimmäisiä ja sillä vietiin ystäviä ajelulle aina Lohjalle asti. Kuva on otettu Lohjan työväentalon edessä 1930-luvun alussa. Etupenkillä Lauri ja Fanny Långström, takana Niilo ja Helvi Helle

Lauri Långström työskenteli aluksi isänsä pajassa, mutta kun autot alkoivat yleistyä, hän hankki itselleen kylän ensimmäisen auton, Ford-merkkisen ja perusti autokorjaamon. Ensimmäinen korjaamo tehtiin 1928 isän pajan päätyyn. Siinä oli yksi sementtitiilistä tehty huone. Siinä Laurin nuorin veli Erkki jatkoi töitä, kun autokorjaamo muutti Toivolan tontilla omiin tiloihin. 1931 se erotettiin omaksi tontiksi nimeltä Autola.

Lauri Långströmin autokorjaamon mainoksessa 1929 vakuutetaan, että ”varman avun kaikki saavat. Ylimonttööri on taitava ja kokenut autoteknikko, joka pahimmatkin viat älyää, ja apureita on riittävästi.”

Veikko Helle on kertonut, että kilpailumatkoilla liikuttiin paljon myös Lauri Långströmin ”viiksihopalla”.

 Urheiluseuran Kisaajien johtokunnassa Lauri Långström oli vuodesta 1921, ensin taloudenhoitajana, jäsenkirjurina tai rahastonhoitajana, 1927 varapuheenjohtajana, sitten jäsenenä 1935 asti. Långström oli nuorempana mukana myös Työväenyhdistys Elon näyttämötoiminnassa.

Laurin harrastuksiin kuului myös vapaapalokuntatyö. Nummelan VPK:n jäseneksi hän liittyi aivan ensimmäisten joukossa 1927. 1933 hänet valittiin veljensä Arvon kanssa ruiskumestariksi ja 1934 hänestä tuli VPK:n hallituksen puheenjohtaja pariksi vuodeksi.

Lauri Långström asui Mäntylässä kuolemaansa asti 1980. ”Eläkkeelle” hän jäi 1960-luvun puolivälissä terveyden huonontuessa. Tuolloin autokorjaamo vuokrattiin Espoosta kotoisin olleille Tarhosen veljeksille.