Ali-Rostin maista lohkottu 0.5550 ha. suuruinen Toivola sijaitsee Huhdanmäentien varrella mäen etelärinteessä. Sen rakennuttivat kodikseen mylläri, koneasentaja, työnjohtaja Anton Nestor Metso, ent. Tjäder (1886 Vihti) ja hänen vaimonsa Augusta Vilhelmiina Forsström, (Mimmi)(1883 Vihti).
He solmivat avioliiton 1911. Toivolaan he muuttivat 1929. Sitä ennen he asuivat Tuusan alueella, Antonin isän, räätäli Tjäderin talossa, Vuorensyrjässä. Heillä ei ollut lapsia.
Varsinainen päivätyö Anton Metsolla oli aina 1960-luvulle asti Härköilän sahan ja myllyn hoitajana. Hän hoiti myös konttoriasiat. Hän oli monipuolinen ”keksijämies” ja teki sahalle mm. purunkuljettimen. Hän seurasi alansa ammattilehtiä. Kotiin hänelle tuli lehti nimeltä ”Konepajamies”. Vanhoista sirkkelin teristä Anton osasi tehdä uusia. Hän kävi ympäri pitäjää korjaamassa sahoja ja myllyjä. Härköilän sahalla tehtiin myös kattopäreitä.
Anton oli osakkaana Hakalan turvetehtaassa, joka myöhemmin siirtyi Kuikun tilan omistukseen. Hän hoiti myös turvetehtaan konttoria. Anton korjasi myös mm. seinäkelloja. Veljensä Almuksen kanssa Anton kävi myös tekemässä mm. testamentteja.
1930-luvulla Antonilla oli taksiauto. Veikko Nyholm on kertonut kirjassa Vihristyy ku kirkon katto – jutui Vihrist, että Anton saattoi joskus nukahtaa rattiin.
Tiet olivat sen verta huonoja, että kerran Anton nukahti rattiin, ajoi pellolle ja totesi vain: ”Kommustotahan tiätä tää on, kun niin kauhiast tärskyttää?”
Kerran kun Anton torkkui autossaan, poliisi tuli kysymään häneltä ”On hää krapulassa?”. Anton kuuluu vastanneen: ”Em mää kravustamassa ol, mää oon Nummelan jatsipoikii kyyris.” Kerran Antonin auto suistui kaurapeltoon. Anton itse totesi: ”Sill tuli vissiin nälkä”.
Anton oli hyväntuulinen, lauleli humalassa ollessaan ”tuuli se heilutti koivun larvaa ja nostatti lainehia”. Sitten hän jo nukahti.
Mimmi-rouva viljeli Toivolan puutarhaa ja myi sen satoa. Näin hän yritti maksaa Toivolan lainoja. Metsojen oli kuitenkin pakko luopua isosta talosta ja tontista. Toivolasta he muuttivat Viertäjäntien varrelle ja rakensivat oman mökin, missä oli keittiö ja kamari. Tuvassa kuulemma tanssittiin ja pihallakin oli lava.