Hagalundin tontti ja talo sijaitsi aikaisemmin Hannankadun varrella. Hagalundin tontille kuljettiin silloiselta Välitieltä, nykyiseltä Hannankadulta Velinien talon (Nummenranta) luota alas, sitten vasemmalle Hagalundiin ja oikealle polku Arolaan.

Jalmar Viljo Johannes Rantaniemen (1903 Vihti) omistukseen kiinteistö siirtyi 3 000 silloisen markan hinnasta vuonna 1938.  Sekatyömies Jalmari Rantaniemi jota yleisesti kutsuttiin Nummelan Jalmariksi solmi 1939 avioliiton Vilhelmina (Minna) Seppäsen kanssa ( 1905 Kerimäki). He muuttivat Hagalundiin samana vuonna.

/><figcaption class=wp-element-captionMinna ja Jalmari Rantaniemi(keskellä) vierailulla entisessä talossaan 1970. Vasemmalla Karin ja oikealla Janne Kinnunen.

Rantaniemillä oli ajan tavan mukaan navetassa lehmä, possu ja kanoja sekä Jalmarin ajohevonen. Perhe viljeli tontilla perunaa ja vihanneksia. Puutarhassa oli yli 20 omenapuuta. Pekka Laustio kävi kyntämässä perunamaan. Pihapiirissä oli muutamia koivuja, iso, vanha tammi sekä muutamia nuorempia. Vanha kaivokin on edelleen pihassa, mutta ei enää käytössä. Omia lapsia Rantaniemillä ei ollut, mutta perheessä varttui kasvattipoika Ilkka.

Jalmari Rantaniemi teki erilaisia rakennustöitä, kävi töissä mm. Nummelan radioasemalla. Työmatkat hän teki linja-autolla mukanaan ruskea evässalkku. Pajulan metsässä hän oli halkotöissä. Kerrotaan, että pinojen teossa saattoi olla monen ylimääräisen motin ”mittavirhe”.

Minna-rouva ei ollut säännöllisessä ansiotyössä, mutta kävi eri perheiden suuremmissa pidoissa auttamassa mm. rouva Aune Velinin  työparina. Kyläläisten mielestä Minna Rantaniemi oli ”hieno rouva”, joka tunsi oman arvonsa ja oli vaativa asiakas kaupoissa.

Rantaniemen perheellä oli kasvattipoikana Ilkka Kariranta.