Nummelan kansakoulu, puukoulu sijaitsi entisellä Lohjantiellä, nykyisen koulun pihamaan Keskipisteen puoleisessa päässä. Pihalla oli myös liiterirakennus. Koulun kaivo oli liiterin ja puukoulun välissä.

Olli Karvinen, opettaja Esko Karvisen poika on kertonut, että pihalla oli kaksi kaivoa lähekkäin. Uusi kaivo tehtiin Karvisten asuessa koululla, kun asennettiin vesijohto.

Kunta toimitti halot liiterirakennuksen ulkopuolelle pinoihin. Sitten tuli jälleen kunnan toimesta sirkkeli ja miehet, jotka katkoivat halot liiteriin. Talonmies pilkkoi puut. Opettaja Karvisen aikana perheen poikien, Ollin ja Timon, tehtävänä oli klapien haku kotiin keittiön eteisessä olleeseen puulaatikkoon. Apuna käytettiin usein vesikelkkaa. Sitä ennen ei ollut lupa mennä ulos kavereiden kanssa.

Olli Karvinen on myös kertonut, että koulun päädyssä oli muutamia marjapensaita, omenapuita sekä mansikkamaa. Karvisten muutettua koululle, heidän ensimmäinen puutarhatyönsä oli vanhojen marjapensaiden radikaali leikkaus. Myös osa omenapuista oli vanhoja. Karviset istuttivat muutaman uuden puun talon päätyyn. Perunamaa oli ulkorakennuksen alapuolella. Puukoulun ja nykyisen Hannankadun välisessä rinteessä oli aivan käyttämätöntä maata, jolla kasvaneen heinän Aleksanteri Kauhajärvi kävi korjaamassa.

Puukoulun Lohjantien puoleisella nummikangaspihalla kasvoi pääasiassa mäntyjä, mutta muuten tontilla oli paljon koivuja. Oppilaiden tehtävänä oli huolehtia pihan haravoinnista. Entiset oppilaat ovat muistelleet, että 1940-luvun lopulla pihalla oli jokin puupukki, jolla istuen yritettiin pudottaa kaveri alas pukilta. Kettinkikeinu kuuluu myös olleen silloin.

Esko Karvisen tultua Nummelaan, kaadettiin heti muutamia mäntyjä. Siten saatiin riittävästi tilaa pesäpallon pelaamiseen. Myös pituushyppypaikka ja matala kävelypuomi tehtiin. Pihan Lohjantien puolelle keinut tulivat myöhemmin.

/><figcaption class=wp-element-captionPuukoulun 1. kerroksen pohjapiirros. Laatinut Olli Karvinen
/><figcaption class=wp-element-captionPuukoulun 2. kerroksen pohjapiirros. Laatinut Olli Karvinen
/><figcaption class=wp-element-captionKoulun käymälät ja sauna 1986. Rakennus on 1960-luvulta. Kuva: Pirkko Isokankaan kokoelma