Nummelan kansakoulu (Puukoulu)
Urho Johannes Taavetinpoika Karhumäki (1891 Multia) toimi Nummelan koulun johtajaopettajana 1915-1930. Myös Karhumäen vaimo Elin Ida, o.s. Sipilä (1893 Hausjärvi) oli kauan opettajana Nummelan koulussa. Puukoulusta Elin muutti perheen lasten kanssa uuteen kivikouluun. Hän oli ensin pari vuotta sijaisena, vakinaisena opettajana 1917-1941. Perheen lapset olivat Kaari Eliina (1917 Vihti), Kauko Juhani (1919 Vihti), Eero Taavi (1923 Helsinki) ja Tuomas Urho (1927 Vihti).
Opettajana Urho Karhumäki oli erittäin pidetty. Hän rakasti luontoa ja vei oppilaansa usein ulos luontoon, varsinkin harjun maisemiin. Puuliiterirakennuksessa Karhumäen opettajaperheellä oli myös lehmä ja kanoja. Heillä oli myös pieni kasvihuone, missä he kasvattivat kylän ensimmäiset tomaatit. He kokeilivat monenlaista, viljelivät mm. tattaria.
Urho Karhumäki oli urheilumies, joka sai oppilaansa innostumaan liikunnasta. Monenlaisia urheilukilpailuja järjestettiin hänen aikanaan. Kirjailijana hän sai oppilaat innostumaan myös kirjallisuudesta ja lukemisesta. Palkintoina erilaisista kisoista hän jakoi ennen kaikkea kirjoja. Varsin pian Nummelaan tulonsa jälkeen Karhumäen pariskunta vei oppilaansa luokkaretkelle Helsinkiin.
Urho Karhumäki kuului oman aikansa suurimpiin vaikuttajiin Nummelassa. Luettelo siitä missä kaikessa hän oli mukana, on todella mittava.
Nummelan koulun johtajan virasta Urho Karhumäki luopui 1930 ja muutti Helsinkiin, missä hän jatkoi kirjailijantyötään. Vaimo Elin ja lapset jäivät vielä muutamaksi vuodeksi Nummelaan.
Urho Karhumäki voitti kultaa taidekilpailujen epiikka- eli kertomakirjallisuuden sarjassa 1936 Berliinin kesäolympialaisissa.