
Pajulan tilasta ostetulle 3040 m2:n kokoiselle tontille Karl August Miilumies, ent. Malmström (1892 Vihti) rakensi kaksikerroksisen omakotitalon. Apuna toimi Vihtori Sinervo.
Pajula oli silloisen Lohjantien viimeinen tontti. Sen jälkeen oli pelkkää metsämaata, jossa joskus lehmätkin laidunsivat.
Karl Miilumies asui tuolloin harjun takana Vuorelassa, missä hän työskenteli koulukodin katsastajana. Rakennustyömaalle hän kulki polkupyörällä harjun yli niin kutsuttua vaarin polkua. Polku kulki suunnilleen nykyisen Lentokentäntien kohdalla.
Sotien jälkeen, kun jälleenrakennusurakka oli suuri, oli Walter Mandelin Suurtalkoot ry:n laatinut ”Jokamiehen rakennusoppaan” omakoti- ja talkoorakentajille. Talo rakennettiin Suurtalkoot ry. rakennustoimiston omakotitalon tyyppipiirustusten mukaan. Lähes saman näköisiä taloja on ympäristössä.
Puutavara saatiin omalta tontilta tai Leppärlästä, sahattiin Vuorelassa ja kuivattiin Vuorelan saunassa. Ovet ja ikkunat, jotka Karl Miilumies teki itse, ovat edelleen alkuperäisinä paikoillaan. Samoin hän valmisti alakerran keittiöön astiankuivauskaapin sekä tiskipöydän.
Taloon tehtiin ensin pärekatto, jonka Kuulan peltisepänliike muutti peltikatoksi. Talossa oli aluksi uunilämmitys. Perustamisvaiheessa taloon asennettiin vesijohto ja viemäri, yläkertaan tuli WC. Vesi pumpattiin omasta kaivosta sähköpumpun avulla. Lämmin vesi saatiin öljylämmityksen myötä 1960-luvun alussa.
Talon alakerrassa on ulko- ja sisäeteinen, keittiö sekä kaksi huonetta. Yläkerrassa eteisaula, keittiö ja huone. Molemmilla sivuilla on komerotilaa. Talon alla on kellari.
Talon alakerran Karl Miilumies rakennutti poikansa autoilija Kaarlo (Kalle) Valdemar Miilumiehen (1917 Pusula) perheen kodiksi. Jäätyään eläkkeelle Vuorelasta Karl Miilumies muutti vaimonsa Josefiina Miilumiehen, o.s. Hämäläinen (1881 Kangasniemi) kanssa talon yläkertaan 1959.
