Tämän päivän Pisteenkaari 9 osoitteessa sijainneen Kanervala -talonpunaisessa pihamökissä oli pieni tupa ja keittiö. Siellä asui vuosien varrella monia vuokralaisia.
Vilho ja Manti Kuorikosken perhe asui mökissä ennen Huhdanmäen Päivärintaan muuttoa. Perheen nuorin tytär Irma syntyi 1936 perheen asuessa Huhdanmäessä.
Linnea Ahlfors ja Louhella työskennellyt räätäli Toivo Valo vihittiin 1938. He saivat asua ensin päärakennuksen yläkerrassa, myöhemmin pihamökissä, jossa vuosien varrella asui muitakin verstaan työntekijöitä. Perheen tyttäret syntyivät Kanervalan vuosina. Valon perheen jälkeen, 1940-luvun lopulla Kalle ja Ida Laine asuivat pihamökissä. Kalle Laine kävi Helsingin Kauppatorilla myymässä poimimiaan mustikoita. Vielä leskimiehenä 1960-luvulla hän asui mökissä.
Saunarakennuksessa asui jonkin aikaa Tauno Kovero, ennen kuin hän sai asunnon uuden paloaseman rakennuksesta entisen torin puolella.
Talossa toimi myös kauppias Leo Einesalon elintarvikeliike 1950-luvun loppupuolelta vuoteen 1964. Tähän liikkeeseen kuljettiin päädyssä olleen kuistin kautta. Varsinainen liikehuone oli Lohjantien puoleinen iso sali. Päärakennuksessa kaupalla ei ollut varastotiloja, mutta pihaliiterin alla oli kellari.
Kauppiasperheen lisäksi myymälässä työskenteli ainakin Vuokko Jalava. Talon ainoaan puhelimeen saattoivat huumorimiehet, talonomistaja Heikki Louhi ja kauppias Leo Einesalo vastata: ”Rätti ja Raato”, tai hienohenkisempänä päivänä ”Liha ja Hiha”. Einesalon perhe ei asunut Kanervalassa, vaan omassa talossaan Myntintien varrella.
Elli Louhen kuoleman jälkeen Maritta Malmstedt avasi kampaamoliikkeensä Kanervalan pienessä entisessä verstashuoneessa. Sisäänkäynti oli päädyssä olleen kuistin kautta.
Kun Kanervala siirtyi 1980-luvun alussa kunnan omistukseen, taloa käytettiin pääasiassa nuorisotilana (Huvikumpu), joskus myös näyttelytilana. Ainakin tekstiilitaiteilija Mirja Sarvan batiikkitöitä on ollut esillä Kanervalan kuistilla olleessa näyttelyssä 1980-luvun alkupuolella