Aina Gerda Aurora Gylling, o.s. Hirn ja Inkeri Vilhelmina Linderoos, o.s. Hirn
Harjulan omistajat Aina Gerda Aurora Gylling, o.s. Hirn, (1899 Kristiinankaupunki) ja Inkeri Vilhelmina Linderoos, o.s. Hirn, (1908 Jyväskylä) asuivat talossa pääosin vain kesäisin.
Linderoosin perhe muutti tavallisesti heti kesäkuun alussa Helsingin Kruununhaasta Nummelaan. Aamulla kello 6 tuli kuorma-auto hakemaan tavaroita. Sekä maalla että kaupungissa riitti raahattavaa, jopa paljon huonekaluja. Mukaan otettiin myös laatikoita, joihin syksyllä pakattiin omenapuiden sato tuotavaksi kaupunkiin.
Kurt Linderoos on kertonut, että muuttopäivä oli usein 3.6., hänen syntymäpäivänsä. Jos muuttotavarat tulivat vääriin paikkoihin, vanhemmat olivat vihaisia. Kurt saattoi silloin illalla sanoa heille: ”Olisitte voineet olla hiukan kiltempiä, kun sentään oli minun syntymäpäiväni”.
Samassa talossa asunut Toivo Hirn (1870 oli aina kuistilla vastassa, kun kaupunkilaisjoukko saapui. Linderoosin perhe, vanhemmat Inkeri ja Karl Viktor sekä lapset Kurt Kalevi (1940), Irma-Anita, nyk. Strandman (1942,), Kaj Arno Allan (1945) ja Marita Else-Maj (1946) kulki Nummelaan Someron linjan busseilla.
Sota-aikana busseista jouduttiin joskus matkalla juoksemaan metsään pommikoneita pakoon. Joskus työnnettiin bussia mäkeä ylös kun häkäpytystä loppui puhti. Inkeri Linderoos kertoi päiväkirjassaan että, kerran Nummelasta lähtenyt bussi oli niin täynnä, ettei hän mahtunut enää mukaan. Hänen oli pakko ottaa pirssi ehtiäkseen yliopistolle tenttiin.
Inkerin siskon Gerda Gyllingin puoliso, oikeusneuvos Axel Gylling (1880 Kuopio) oli kova polttamaan sikareita. Heidän huoneestaan tunkeutui ovenkin läpi sikarintuoksu ”isolle vintille”, joka oli Inkerin poikien Kurtin ja hänen veljensä Kaj’n nukkumahuone. Axel Gylling, jota pojat kutsuivat Akke-sedäksi, kävi Nummelassa vain ehkä kerran kesässä.
Axel Gylling kuoli 1957 ja Gerda-rouva 1978. Gerda Gylling oli lapseton ja testamenttasi osuutensa Harjula I:stä sisarensa lapsille Kurtille, Irma-Anitalle, Kaj’lle ja Else-Maj’lle.