/><figcaption class=wp-element-captionVierinne 1970-luvun lopulla. Kuva: Heiniön perheen kokoelma
/><figcaption class=wp-element-captionVierinne 1970-luvun lopulla. Kuva: Heiniön perheen kokoelma

Ajokalu- ja kengitysseppä Kustaa Helander (1871 Nummi) tuli 1900 Nummelaan ja osti Tuusan talosta lähes puolen hehtaarin tontin, Vierinteen. Hänen pajansa sijaitsi samalla tontilla. Kustaa oli ammatissaan erittäin arvostettu. Pajan osti myöhemmin Lauri Sievinen ja siirsi sen Vihdintien toiselle puolelle.

Seppä Helanderin vaimo Anna Sofia o.s. Jakobsson (1874 Pusula) tunnettiin kylällä erinomaisena pitokokkina. Heidän tyttärensä Anna-Liisa Tellervo, myöh. Vesola, lähetettiin oppikouluun. Hän oli ilmeisesti kylän ensimmäinen ylioppilas ja akateemisen koulutuksen saanut nuori. 

/><figcaption class=wp-element-captionAnna Sofia Helander
/><figcaption class=wp-element-captionKustaa Helander

Tellervo Helander oli monet vuodet, ainakin 1935 alkaen 1950-luvulle saakka Oinasjoella silloisen Veikkolan koulun johtajaopettajana. Opettaja Helander tunnettiin nuukana, tarkkana työntekijänä, joka piti aina kunnan puolta.

/><figcaption class=wp-element-captionTellervo ja Anna Helander. Kuva: Timo Romsin kokoelma
/><figcaption class=wp-element-captionTellervo ylioppilaana

1950-luvulla Helander  lähti opettajaksi Harjavaltaan. Harjavallassa hän toimi biologian maisterina, mutta palasi sairaseläkevuosinaan miehensä, Anto Vesolan ja lastensa kanssa Nummelaan. Helanderien talossa sai kodin myös pari kasvattilasta. 

Vierenteen rakennuksessa toimi jonkin aikaa myös Vihdin Säästöpankki sen jälkeen kun Harjanteen talossa oli ollut tulipalo. Myös Lea Vimanin kampaamo oli talossa samaan aikaan. Yläkerrassa oli vuokralaisia, sillä iäkkäät Helanderit olivat jo kuolleet, eikä tytär vielä ollut palannut Nummelaan.

/><figcaption class=wp-element-captionVierinne  Vihdintien puolelta. Taustalla näkyy Nummelan työväentalo. Kuva: Veikko Hellen kokoelma
/><figcaption class=wp-element-captionVierinne-talo toiselta puolelta. Taustalla Harjanteen talon päätyseinä. Talojen paikalla on nykyään Nordea-pankin kiinteistö
/><figcaption class=wp-element-captionAiri Salenius puutarhatöissä Harjanteen puolella 1930-luvun lopulla. Taustalla näkyy sireenipensaiden takana Vierinne- talon seinä.  Kuva: Airi Arolan kokoelma