Keittäjä – siivoojat sekä talonmies – vahtimestarit kivikoulussa

Nymaneista tuli vuonna 1938 Nummelan koulun keittäjä – talonmies – pariskunta ja he muuttivat kivikoulun yläkertaan.
Anni ja Almus Nyman työskentelivät koululla vuoteen 1942. Kyläläiset ovat kertoneet, ettei Anni Nyman ilmeisesti keittänyt ruokaa, vaan ruuan teki hänen äitinsä Amanda Grönroos.

Nummelan matkustajakoti

Matkustajakodin hoitajiksi vuonna 1943 tulivat Anni ja Almus Nyman. Talossa asui silloin myös Annin äiti Amanda Grönroos.

Kuvassa takana vasemmalla Pirkko Louhi (myöh. Purje), Anni ja Almus Nyman. Edessä vasemmalta Amanda Grönroos ja Kirsti Helle (myöh. Hiltunen).

Työväentalon vahtimestarit

Veikko Helle on vuonna 1985 Nummelan Työväenyhdistys Elo r.y.:n julkaisussa nimeltä Nummelo nimimerkillä Vatupassi kertonut alkuvuosien vahtimestareista seuraavasti:

Almus Nyman, Kattilamäen Almus oli tyypiltään enemmän talonmies, näyttämönjohtaja. Muutamaan vuosikymmeneen ei työväentalolla juuri sellaista näytelmää esitetty, etteikö hän olisi ollut mukana enemmän tai vähemmän suuressa osassa. Se jos mikä oli teatteriharrastusta, kun tultiin Kattilamäestä ilmalla kuin ilmalla harjoituksiin ja tietenkin myös esityksiin. Matkaa taisi tulla 4-5 km yhteen suuntaan.
Matka tietenkin sitten helpottui ja supistui äärimmilleen, vain työväentalon salin mittaiseksi, kun Almus akottui Anninsa kanssa ja he siirtyivät talonmiestehtäviin. Anni oli naisjaoston puheenjohtajana. Almus johdatteli varapuheenjohtajana yhdistystä molempien sotien ajan ja oli johtokunnassa pitkään sen jälkeenkin. Almus Nyman oli veljensä Albertin kanssa aikanaan myös vakituinen iltamasoittaja työväentalolla.

Pohjalaisia -näytelmän loppukohtaus Nummelan työväentalon näyttämöllä vuonna 1936. Jussina Antti Laakso, vallesmannina Jaakko Helle ja Harrin isäntänä Almus Nyman.

Pajulan sauna

Saunarakennuksessa asuivat Almus ja Anni Nyman , ehkä myös Annin äiti rouva Grönroos. Tämä oli ilmeisesti Annin ja Almuksen ensimmäinen yhteinen koti.
Almus teki erilaisia apumiehen hommia, vakituista työpaikkaa hänellä ei ollut tuolloin. Hän oli mm. autoilija Pentti Hellmanin kuorma-autossa apumiehenä. Almus oli taitava viulun ja haitarin soittaja, mukava mies, joka oli erittäin aktiivisesti mukana työväenyhdistys Elon näytelmäpiirin esityksissä.

Nummelan pesula

Vuonna 1951 rakennutti räätäli Heikki Louhi tälle alunperin Ridalin taloon kuuluneelle peltotontille Asemantien varteen liike- ja asuintalon. Talon pohjakerroksessa toimi pesula, jonka omistivat Anni Nyman, Alma Sievinen ja Linnea Valo.

Anni Nyman mankeloimassa.