17.8. 1947 möi maanviljelijä Karl Fredrik Sammalkari Tuusan tilasta Inkeri Linderoosille Harjula III nimisen tontin. Se ulottui maantienreunassa 8 metriä ylöspäin ja yhteensä 2400 m2 verran Vihdintielle päin.
Inkerin poika Kurt Linderoos on kertonut uuden talon rakentamisen vaiheista seuraavaa:
”Tältä tontilta me puiden vielä kasvettua viiden vuoden verran kaadoimme tulevaa ”uutta huvilaa” varten perheen voimin mäntyjä – peläten ja varoen tontin halki kulkevaa sähkölinjaa. Vihdin Sähköltä haettiin useinkin hätätilanteisiin vaijerivinssejä kun omat köysikiristimemme pettivät. Puut kaadettiin juurineen ja juurien esiin kaivamisessa ja esikatkonnassa olikin kova ja vaarallinen urakka. Sitten vuokrasimme hevosmies Lovelan Koskisen hevosineen ja kuljetimme yhdessä rungot Enäjärven lähellä olevalle Härköilän sahalle ja autoimme sahaamisessa. Sitten laudat tuotiin takaisin Harjulaan, pinottiin tapuleihin tontille ja tehtiin tapuleihin sadekatot. Se oli aikamoista hommaa meille jälkikasvullekin.
Muutaman vuoden tapuloinnin jälkeen ruvettiin valamaan uuden huvilan ja saunan sokkeleita ja rakentamaan taloja omin voimin isän piirrosten perusteella. Isä oli kuulemma jo piirtänyt jonkin Klubiaskin kanteen Harjula I -huvilan mansardi kattoisen luonnoksen.
Ikkunat ja ovet sekä saranat ja naulat uuteen huvilaan hän osti Helsingissä sodan jäljiltä puretuista taloista. Oli muuten aikamoinen homma ja taito pienentää vanhoista koristepeiliovista ja ikkunoista sopivan kokoisia – tiedän sen tehtyäni niitä kymmenittäin. Uudessa lautarakenteisessa talossa oli 200 m2 tilaa. Tontin läpi kulkeneen sähkölinjan yläpuolella oli saunarakennus. Talon ja pihamaan rakentaminen oli nuoruusvuosiemme kesätyötä.”
Kun erilaista puutavaraa oli runsaasti, majuri Linderoos teki Nummelassa myös huonekaluja sekä uuteen huvilaan että kotiin Helsingin Kruununhaassa. Lähes kaikki huonekalut olivat hänen suunnittelemiaan ja tekemiään. Harjulan pihalla hänellä oli höyläpenkki. Romukaupoista hän hankki erilaisia heloja ja vetimiä. Pojilla oli mm. erikoiset, tilaa säästävät, sinisiksi maalatut kaappisängyt. Yöksi siisti kaappiseinä avattiin ja vuoteet laskettiin alalaatikkojen varaan. Yläkaapin alla paloi yövalo. Huonekalujen lisäksi majuri teki mm koristeellisia taulunkehyksiä. Myös lapsille hän opetti taitojaan. Ellei muuta tekemistä ollut, Kurt sai tehdä mm. vaateripustimia.